Bijzonder Vervoer

SDX BV is intermediair op het gebied van geconditioneerde, gevaarlijke, biomedische en levensmiddelen zendingen naar bestemmingen over de hele wereld. Voor ons is bijzonder vervoer net zo gewoon als het overige transport. Door gebruik te maken van uitsluitend specialisten en gecertificeerde partners kunnen wij deze verschillende soorten specialistisch vervoer voor u verzorgen.

Verder leveren wij medische verpakkingen en verzorgen opleidingen, zoals gevaarlijke stoffen opleidingen voor medewerkers die bij het vervoer of de behandeling van gevaarlijke stoffen zijn betrokken. Voor advies over gevaarlijke stoffen, complexe of tijdkritische zendingen en importzendingen staan wij u ook graag te woord. Uiteraard is het ook mogelijk douaneformaliteiten te laten regelen, zoals tijdelijke in- en uitvoer, BTW en invoerrechten. Voor meer informatie kunt u de bijzonder vervoer brochure bekijken.

 

droogijs verpakking met medische sample en gevaarsetiketten

Medisch

SDX is gespecialiseerd logistiek dienstverlener voor o.a. pathologisch materiaal van klasse 6.2 Infectueuze stoffen, categorie A (UN 2814) en B (UN 3373). Hieronder vallen; bloed, ziekenhuisafval, onderzoeksmateriaal, besmettelijke ziekten, biologische of diagnostische samples en urine.

Transport en verpakkingen conform wet- en regelgeving zoals gesteld in het DGR 2017 (ADR en IATA). Bijvoorbeeld klinische trials en HOVON-studies voor ziekenhuizen en laboratoria.

Voor medisch vervoer bieden wij verschillende mogelijkheden aan, zoals geconditioneerd transport, gekoeld, gevroren of diepgevroren. Zowel nationaal als internationaal, import en export. De mogelijkheden staan op de medisch vervoer pagina. Daarnaast regelen wij voor diverse ziekenhuizen de medische distributie en zijn er mogelijkheden tot outsourcing van opgeleid en gescreend personeel en uitrusting van het wagenpark.

 

reageerbuisjes

Food

SDX BV is Erkend Agent door de NVWA. Heeft u bijvoorbeeld een food sample dat u naar een klant wilt sturen en is het een bederfelijk product, dan kunt u kiezen voor geconditioneerd transport volgens de HACCP hygiënecode richtlijnen.

Deze vorm van transport kan worden uitgevoerd door gebruik te maken van één van onze verpakkingen, zoals isolerende polystyreen (EPS) verpakkingen, in combinatie met droogijs of cold packs. Er zijn verschillende typen levensmiddelen transport mogelijk.

Sinds 2017 zijn wij ook in het bezit van een ISO-certificaat.

 

frietjes

Gevaarlijke Stoffen

SDX BV is gecertificeerd intermediair en Erkend Agent. Dit houdt in dan wij beschikken over een B-erkenning voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg en via luchtvracht. Deze erkenning geeft ons de bevoegdheid om gevaarlijke stoffen te vervoeren. 

Bij dit type transport geldt dat onder andere een correcte UN verpakking wordt gebruikt en de juiste etiketten en documenten moeten zijn bijgevoegd. Daarnaast dienen medewerkers de juiste ADR opleiding te hebben gevolgd volgens de Dangerous Goods Regulations (DGR). U kunt over dit transport extra informatie vinden op de pagina gevaarlijke stoffen vervoer.

 

verschillende soorten gevaarsetiketten voor gevaarlijke stoffen vervoer