Loading...

Droogijs-rookmachine.jpg

DROOGIJS

Wilt u direct droogijs kopen of bestellen? Dit is mogelijk bij SDX. Wij hebben altijd droogijs (ook wel koudijs of koolzuursneeuw genoemd) op voorraad. Daarnaast is het ook mogelijk een bijpassende droogijs verpakking te kopen, het assortiment polystyreen verpakkingen varieert van 5 liter t/m 85 liter inhoud.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor verschillende doeleinden. Droogijs kan onder andere worden gebruikt voor:

Het conditioneren van zendingen of producten tijdens transport, bijvoorbeeld voor de medische branche en de levensmiddelen industrie. Droogijs wordt in dit geval meestal gebruikt om producten of samples gevroren te houden, maar droogijs kan ook worden gebruikt als koelmiddel. Het voordeel van droogijs is dat lage temperaturen kunnen worden behaald en producten of samples niet vochtig worden, droogijs sublimeert en gaat direct over in gas.

Het creëren van rook voor bij een bruiloft of ander feest, of voor een fotoshoot of beeldopnames zoals een televisieopname. De rookmachines die vaak worden gebruikt creëren de rook door het toepasen van droogijs.U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies (bijvoorbeeld advies over het type droogijs korrel zoals de grootte van de droogijs pellets en de hoeveelheid droogijs dat nodig is voor het doel). Of u kunt direct droogijs kopen, of afhalen bij onze vestiging op Landzigt 42, De Meern (Utrecht).

Graag het verzoek om ons even van tevoren te informeren als u langskomt, zeker als het gaat om grotere hoeveelheden droogijs. In verband met de voorraad stellen wij het op prijs als u ons even laat weten als u droogijs komt halen. Droogijs kopen en afhalen is altijd mogelijk tijdens kantooruren:

Maandag        08:30–17:00
Dinsdag           08:30–17:00
Woensdag      08:30–17:00
Donderdag     08:30–17:00
Vrijdag             08:30–17:00
Zaterdag         Gesloten
Zondag            Gesloten

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DROOGIJS

Droogijs valt onder gevaarlijke stoffen. Bij het vervoer van droogijs dient er dus te worden gewerkt volgens de gevaarlijke stoffen wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere het gebruik van de juiste gevarenetiketten op een zending, deze gevaren labels dienen aan de wettelijk eisen voldoen. Een koerier, chauffeur of medewerkers die met gevaarlijke stoffen in aanraking komt moet de juiste opleiding hebben gevolgd om aan alle regels te kunnen voldoen. Denk hierbij aan de ADR regels voor over de weg en de IATA regels voor door de lucht.

Droogijs heeft een temperatuur van -79 graden Celsius, het is dus belangrijk om veilig om te gaan met droogijs. De praktische punten die hierbij in acht moeten worden genomen zijn onder andere:

• Droogijs niet met blote handen aanraken, behandel droogijs alleen met handschoenen.
• Droogijs niet in de bestuurderscabine of in de passagiersruimte vervoeren, maar alleen in een afgesloten laadruimte of kofferruimte.
• Droogijs niet in kleine of slecht geventileerde ruimtes opslaan, maar alleen in ruimtes met voldoende ventilatie laag bij de grond opslaan.
• Droogijs niet in afgesloten verpakkingen opslaan die niet kunnen ventileren en alleen speciaal voor droogijs geschikte verpakkingen gebruiken die wel kunnen ventileren.
• Droogijs is geen speelgoed, bewaar droogijs dus buiten het bereik van kinderen.

Bovenstaande punten staan ​​ook in een overzichtelijk online PDF document. Bekijk hier het PDF document Veiligheidsinstructies veilig omgaan met droogijs online. U kunt dit document bijvoorbeeld gebruiken als naslagwerk voor als u van plan bent om droogijs te kopen en met droogijs gaat werken.

SDX WEBSHOP

Droogijs is ook te verkrijgen via de SDX Webshop.