Loading...

SDX VRACHTBRIEF INVULLEN

In de vrachtbrief worden de vervoerscondities schriftelijk vastgelegd. Onder andere staan in dit vervoersdocument; soort verpakking, waarde, inhoud, hoeveelheid en het laadadres en losadres vermeld. SDX heeft een eigen papieren vrachtbrief, of digitale vrachtbrief, die allebei aansluiten op de FENEX voorwaarden. Hieronder volgen enkele instructies om de papieren SDX vrachtbrief correct in te vullen. 

De SDX papieren vrachtbrief is ingedeeld in zes tekstvakken. Per tekst vak kunt u hieronder nagaan welke gegevens er ingevuld dienen te worden in het betreffende vak. 

 

 1. Afzender

Vul hier de gegevens van de afzender in. Vermeld s.v.p. ook een kostenplaatsnummer of referentienummer dat op de factuur moet komen te staan.

 

 2. Geadresseerde

Vul de gegevens van de geadresseerde in. Vergeet hierbij niet de contactpersoon en het telefoonnummer te noteren.

 

 3. Goederen 

Geef een duidelijke goederenomschrijving met inbegrip van; wat er vervoert dient te worden, het aantal goederen, het gewicht en de afmetingen.

 

 4. Diensten

De dienst die gekozen wordt is afhankelijk van de snelheid waarmee de zending afgeleverd moet worden. Courier betekent dat een directe koerier wordt ingezet. Bij Express en Economy wordt de zending overnight verstuurd, met bijbehorende overkomstduur. Vink bij opties extra eigenschappen aan als die van toepassing zijn, of vul deze in.

 

 5. Speciale afleverinstructie

In dit tekst vak kan extra informatie worden geplaatst. Bijvoorbeeld de instructie om op de afdeling af te leveren of een tweede contactpersoon.

 

 6. Handtekening

De handtekeningen van de betrokken partijen. Alle betrokken partijen dienen voor de zending te tekenen. Zo is altijd bekend door wie en op welk moment er getekend is.

 

De gedrukte versie van deze vrachtbrief bestaat uit vier vellen, zodat alle betrokken partijen een kopie ontvangen.

Neem gerust contact met ons op als u vrachtbrieven wilt ontvangen, of vragen heeft over het invullen van de vrachtbrief.